Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!

Τι απίστευτα μαγικά πράγματα μαθαίνει κανείς ξεφυλλίζοντας διαφημιστικά φυλλάδια! Από εκείνα ντε που μοιράζουν οι αλλοδαποί στα φώτα τροχαίας. Α! γεια σου!
Σε πληροφορούν λοιπόν από το πως θα κάνεις τις πληρωμές των λογαριασμών σου, χωρίς να κουνηθείς ρούπι, μέχρι ποιο κηροπήγειο να συνδυάσεις με το καρό σου τραπεζομάντιλο για ένα γεύμα τύπου Νάπολι.
Ακόμα σε κρατούν ενήμερο μη σε πιάσει κορόιδο ο μπακάλης της γειτονιάς. Πάμε λοιπόν: Προσφορά από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη: Λάδι τηγανίσματος ένα συν ένα δωρεάν.(ύστερα σου λενε πως τα τηγανιτά κάνουν κακό στην υγεία. Τι θα το κάνεις κυρά μου το ένα συν ένα όμως μου λες;)
Μήλα λόρδικα: 0,53σέντ το κιλό. Μήλα καθιστά:0,51σεντ το κιλό( ε, κοτζάμ λόρδικα είναι τα άλλα!) Μήλα ξαπλωτά...σόρυ, η ρύμη του λόγου...
Αγκινάρες χωραφιού(σάμπως υπάρχουν και άλλες) 1,95 το κιλό. Ντομάτες ομόκεντρες 0,65 το κιλό ( Αυτό με τις ντομάτες οφείλω να ομολογήσω πως με βοήθησε πολύ στην Γεωμετρία. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεχάσω τους ομοκεντρους κύκλους.Έφερνα απλά στο νου, μια ντομάτα. Ομόκεντρη, εννοείται)
Πως να κερδοσκοπήσει μου λες ο άμοιρος ο μπακάλης ύστερα από τέτοια ενημέρωση; Έργο! Επιτελούν έργο οι διαφημιστικές εταιρείες!

2 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι το ωμόκεντρος όταν αναφέρεται σε φρούτο ή λαχανικό γράφεται με ωμέγα εφόσον προέρχεται από το ωμός + κέντρο και όχι με όμικρον (ομού ή όμοιος + κέντρο). Αν δεν με απατά η μνήμη μου την εξήγηση του ωμόκεντρος την είχα ακούσει από τον Παύλο Ξιούτα. Σημαίνει το φρούτο στη φάση πριν την πλήρη ωρίμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή